Modernit automaattipelit

Mikä yksikätisissä rosvoissa kiehtoo?

Internetin kasinoiden maailmassa automaattipelit ovat yksi suosituimmista kategorioista. Nämä yksikätiset rosvot viehättävät pelaajia yksinkertaisuutensa ansiosta. Tämän pelikategorian peleissä pelaajan itse ei tarvitse osata yhtäkään strategiaa tai opetella todennäköisyyksien laskemista. Automaatit antavat voittoja ihanan satunnaisesti ja muodostavat kokonaisuudessaan erittäin korkean palautusprosentin. Internetin modernien automaattipelien palautusprosentit huitelevat miltei yhtä korkealla kuin oikealla taktiikalla ruletti- tai blackjack- pöydässä pelaavalla ammattilaisella. Lisäksi aidosti suuret voitot ovat näiden automaattipelien mahdollisuus, joita ei perinteisimmissä pöytäpeleissä olla tavattukaan.

Automaattipelien ominaisuudet

Perinteisimmillään automaatit ovat hedelmäpelien tyyppisiä, kolmen rullan ja muutaman voittavan linjan jännitysnäytelmiä. Kuitenkin nykyaikaisemmat kolikkopelit ovat kehittyneet tästä muinaisesta ajatuksesta luoden katsojilleen todellista viihdettä. Peleihin on tullut mukaan lisää rullia, voittolinjoja ja voittavia symboleja. Pelissä on usein myös mukana erilaisia bonuspelejä peruspelin ohella, jota monet pelaajat odottavat kuin kuuta nousevaa pelatessaan. Erilaiset toiminnot automaattipelin yhteydessä ovat yleisiä, jolloin yksi panostus voi käynnistää oikean jännitysnäytelmien sarjan bonuspelien ja ilmaiskierroksien muodossa.

Automaattipelien valikoimasta on valittavissa satoja, tai jopa tuhansia erilaisia pelejä, jotka pitävät sisällään toinen toistaan erikoisempia ominaisuuksia. Toisissa peleissä on luovuttu perinteisistä voittavista linjoista kokonaan, jolloin kaikki mahdolliset perättäisten symbolien yhdistelmät voittavat. Toisinaan voittotapa on Cluster pays -periaatteella, jolloin voitot maksetaan samojen symbolien rykelmän suuruuden mukaan.

Yksi odotetuimmista automaattipelien toiminnoista ovat ilmaiskierrokset. Ilmaiskierrostoiminto käynnistyy yleensä silloin, kun peruspelissä tulee vastaan sen laukaisevat scatterit. Ilmaiskierrokset ovat muutakin, kuin vain pelkkiä pyöräytyksiä ilman omaa panostusta. Usein mukaan tulee myös erikoisia ominaisuuksia, kuten lisää jokereita tai kertoimia. Ilmaiskierrosten lisäksi peleissä on myös usein erillinen bonuspeli, jossa pääsee kierroksien sijaan nauttimaan esimerkiksi pyörittämään onnenpyörää tai availemaan paketteja. Onnistuneen bonuspelin takana piilee myös usein paljon markkinoitu jättipotti.

Yllättävät toiminnot voivat yllättää pyöräyttäjän kesken peruspelin. Nämä yllättävät toiminnot voivat olla vaikka uudelleenpyöräytyksiä tai ”wild” -merkkien rykelmiä. Myöskin erilaiset Sticky win -toiminnot ovat suosittuja monessa pelissä. Sticky win -toiminnossa voittavat symbolit tarrautuvat ruudulle ja taustalla olevat symbolit pyörähtävät uudelleen niin monta kertaa, kun voittavia symboleja ilmestyy. Tällä tavoin on mahdollista saada ruudukko täyteen samoja symboleja.